MaxFm 95.8 | Haberler | Gündem | Enflasyon 3 yılın zirvesinde !
Listen Live
Haberler - Gündem
Enflasyon 3 yılın zirvesinde !
03.02.2012



Enflasyon 3 yılın zirvesinde !

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) yüzde 0,56, Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) yüzde 0,38 arttığını açıkladı. Ocak ayı itibariyle yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 10,61, ÜFE'de yüzde 11,13 artış gösterdi.

TÜİK'in 2003 baz yıllı verilerine göre, Ocak ayında TÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,61, ÜFE ise yüzde 11,13 artış gösterdi. Aralık ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 6,95, üretici fiyatlarında ise yüzde 11,11 düzeyinde gerçekleşti.

Piyasada aylık enflasyon beklentisi TÜFE'de yüzde 0.46, ÜFE'de ise yüzde 0.71 artış olacağı yönündeydi.

Enflasyon oranları incelendiğinde gıda fiyatlarındaki artışın sürdüğü görüldü. TÜFE'de en yüksek artış 18.53 ile gıda ve alkollü içeceklerde tarafında yaşandı.

Bookmark and Share

Diğer Haberler
Mobile
Video
Hava Durumu

9 °C

En Yüksek: 27 °C
En Düşük: 9 °C
ÇAR PER CUM CMT PAZ PZT SAL
27 °C 23 °C 23 °C 26 °C 26 °C 23 °C 23 °C
  • Little Broken Hearts
    Norah Jones
  • Turn Me On
    Fray
  • Let It Hurt
    Rascal Flatts
  • Silenced By The Night
    Keane
  • Blood For Poppies
    Garbage
iPhone Android