12.08.2010

Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücüler ve yayaların trafik bilgi ve bilinçlerini arttırmak amacıyla 'Trafik güvenliğine yönelik kısa metrajlı film yarışması' düzenliyor. Yarışmada dereceye giren film sahiplerine toplam 35 bin lira ödül verilecek.
Yarışmayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Gerçek ve tüzel kişi ile yaş grubu gözetmeksizin herkesin katılabileceği kısa metrajlı film yarışmasında, yol kullanıcıları olan sürücü, yolcu ve yayaların trafik bilgi ve bilincinin arttırılması, vatandaşların ilgisinin trafik güvenliğine yönlendirilmesi, trafiğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunu benimsetilmesi amaçlanıyor.
Kısa metrajlı film yarışmasına katılacakların, genel olarak trafik kurallarına uymanın önemi, aşırı hız, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanımı, kask takılması, çocuk oto koltuğu kullanımı, trafikte seyrederken cep telefonu kullanımı, yaya güvenliği, duraklama ve park etme kuralları, bisiklet ve motosiklet güvenliği, karayollarında gürültü kirliliği, yorgun ve uykusuz araç kullanımı ile Mali sorumluluk sigortalarının önemi gibi konularda çekecekleri filmleri Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı'na göndermesi gerekiyor. 12 Kasım 2010 tarihine kadar gönderilen filmler belirlenen jüri tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda birinci gelen filmin sahibine 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin lira para ödülü verilecek. Jüri tarafından uygun görülmesi halinde dördüncü ve beşinci olan iki film içinde sahiplerine 2 bin 500'er lira para verilecek.
Ödül töreni 29 Kasım 2010 tarihinde Ankara'da yapılacak.
Yarışmayla ilgili bastırılan afişler, vatandaşların yoğun olduğu yerlere, toplu taşıma araçlarına, ortaöğretim ve üniversite yakınlarına asılmaya başlandı. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye ise www.trafik.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceği açıklandı.


