Yahoo kötü yazılımları engelleyecek

Yahoo kötü yazılımları engelleyecek

Yahoo araştırmacıları, meydana getirmeye hazırlandıkları filtre ile internet üzerindeki kötü yazılımların dağılımını engellemeye çalışacak.

Bir zamanların internet sektörünün önemli oyuncularında biri olan Yahoo, uzun zamandır inişli-çıkışlı bir grafik sergiliyordu.

Bu süreçte eski başarılı ivmesini bir türlü yakalayamayan Yahoo, geçtiğimiz günlerde telekomünikasyon devi Verizon'a rekor fiyatla satılmıştı.

Verizon'a satılmasının ardından yeni Yahoo Messenger uygulamasını kullanıcılara sunmaya hazırlanan Yahoo, şimdiki süreçte ikinci girişimini açıklıyor.

Kötü amaçlı yazılımların internet dünyasında son derece büyük bir sorun olarak kabul edildiği bir ortamda şirket; yeni filtresi ile kullanıcılarını bu tehlikelerden korumaya odaklanacak.

Yahoo Laboratuvarları'ndan bir araştırma ekibi tespit ettikleri kötü amaçlı yazılımların kullanıcıların internet deneyimi için büyük bir güvenlik sorununa neden olduğunu belirttiler.

Bu bağlamda kötü amaçlı yazılımları engellemeye yönelik çalışmalara odaklanan araştırma ekibi, bugüne kadarki en güvenlikli internet filtrelerinden birini inşa ettiklerini dile getiriyorlar.

Kullanıcılara daha güvenlikli bir internet deneyimi için filtre uygulayacak Yahoo, belirlediği yasaklı ifadelere sahip içerikleri kullanıcılara göstermeyecek.

Makine öğrenimine sahip büyük bir depo bulunduracak olan Yahoo, yasaklı ifadeleri çağrıştıran kelimeleri de filtresinde değerlendirerek karar verecek.

Yahoo'nun filtre sisteminin yüzde 90 oranında çalışabilir vaziyette olduğu MIT Technology Review'deki haberde yer aldı.

Yahoo yakın bir gelecekte sistemin çalışabilirlik oranının yüzde 100'e ulaşacağını kaydediyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler