Ve Apple Samsung'u geçti !

Ve Apple Samsungu geçti !

Akıllı telefon pazarındaki büyük rekabette bu kez yerler değişti. Gartner şirketinin 2014 yılı son çeyrek verilerine göre; Apple, Samsung'u geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung arasındaki rekabette sıralama değişti. Gartner araştırma şirketinin 2014 yılı son çeyreğine yönelik global verileri, Apple'ın Güney Koreli rakibi Samsung'un önüne geçerek liderlik koltuğuna oturduğunu gösteriyor.

Uzun yıllardır rekabeti sürekli olarak lider götüren Samsung'un tahtı kaybetmesinde, 4. çeyrekteki iPhone 6 satış performansları etkili olmuş durumda. Yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri tatil sezonunu da kapsayan aylarda oldukça rağbet gördü. Bu dönemde 74 milyonun üzerinde iPhone satışı gerçekleştiği açıklanmıştı.

Samsung ise 73 milyonluk satış adeti ile Cupertinolu şirketi takip etti. Samsung'un yeni amiral gemisini tanıtacak olması satışlara da bir miktar olumsuz yansımış olabilir. Samsung'un geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla 10 puanlık bir pazar payı düşüşü görülüyor. İki devin ardından üçüncü sırada, Huawei'nin sıcak takibindeki Lenovo geliyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler