"Uçağı yardımcı pilot kasten düşürmüş olabilir"

Uçağı yardımcı pilot kasten düşürmüş olabilir

İspanya’dan Almanya’ya giderken Fransa’da düşen uçakla ilgili yeni açıklama geldi. Savcı, “Uçağı yardımcı pilot kasten düşürmüş olabilir” dedi.

Fransa’da 150 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Olayla ilgili soruşturma yapan Marsilya Başsavcısı, uçağın yardımcı pilot tarafından kasten düşürülmüş olabileceğini açıkladı.

Savcı, "Uçağın bakım dosyasını da istedim. Gerekli soruşturmaları yapacağız. Uzmanlarla değerlendirmelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kokpitte yapılan konuşmaları kaydeden kara kutudaki ses kayıtlarına göre, uçağın pilotlarından biri uçak irtifa kaybetmeye başlamadan önce, yolcuların da bulunduğu kabin tarafına geçti. Bir süre sonra geri dönerek kokpit kapısını tıklayan pilot, içerideki pilottan yanıt alamadı.

Kara kutu ses kayıtlarına göre, pilot daha sonra kapıyı yumruklamaya, tekmelemeye başladı, hatta kırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı ve içerideki pilottan yine hiçbir tepki gelmedi.

Germanwings Havayolları'na ait Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı, Fransa'nın güneyinde Alpes-de-Haute-Provence bölgesinde düşmüştü. Kazada, 6'sı mürettebat 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.