Tom Cruise Scientology hakkında konuştu

Tom Cruise Scientology hakkında konuştu

Genelde Scientology inancı hakkında konuşmamayı tercih eden Tom Cruise, yeni filminin galasında inancını övdü.

Scientology tarikatına mensup olan oyuncu Tom Cruise, yeni filminin Londra’da yapılan galasında inancı hakkında konuştu.

‘Jack Reacher 2: Never Go Back’ filminin galasında ITV News’e konuşan Cruise, tartışmalı olan inancı hakkında görüşlerini dile getirdi.

54 yaşındaki ABD’li oyuncu, kırmızı halıda bir gazetecinin kendisine soru yöneltmesinin ardından şunları söyledi:

“Bu inanç hayatımda bana inanılmaz şekilde yardım etti. 30 yıldan fazla bir zamandır Scientologist’im.”

“O olmasaydı olduğum yerde olmazdım” diyen Cruise, “İşte bu yüzden bu güzel bir din. Müthiş gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Cruise, 1980’li yıllarda, eski eşi Mimi Rogers sayesinde bu inançla tanıştı.

Verdiği röportajlarda inancı hakkında konuşmamayı tercih eden Cruise, 2012 yılında bir röportajında, “İnancım hakkında konuşmuyor olmamın nesi ilginç? Konuşmuyorum, 'Kaçıyor' diyorlar; konuşsam, ‘Din propagandası yapıyor’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Tom Cruise, 1986 yılında katıldığından beri California’daki Sicentology Kilisesi’nin en ünlü üyesi. Ancak bu dine mensup olan başka Hollywood oyuncuları da var. John Travolta, Kelly Preston ve Juliette Lewis bu isimlerden bazıları. Bu yılın başlarında kilise, Hollywood’da 50 milyon dolarlık film stüdyosu açtı.

Scientology, ABD'li bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. Başlarda Hubbard tarafından kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefeyken daha sonra bir dini akıma dönüştü.

Bu inanca göre, bundan 175 milyon yıl önce hüküm süren galaktik bir konfederasyonun lideri Xenu isimli varlık anlaşmazlık yaşadığı milyarlarca varlığı dünyamıza göndererek Hawaii yakınlarında bir yanardağa attırdı. Scientology’ye göre günümüzde insanların yaşadığı acı ve sıkıntıların kaynağı halen yeryüzünde olan o varlıkların ruhları. İnanç, insanların, bu ruhların manevi baskısından kurtulunca gerçek mutluluğa kavuşacaklarını söylüyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler