Süper Lig'de görünüm

Süper Ligde görünüm

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçları tamamlanırken, Beşiktaş liderliğini sürdürdü.

Haftanın son maçında Gaziantepspor ile Medipol Başakşehir, Gaziantep'te karşı karşıya geldi. Konuk İstanbul ekibi, 48. dakikada Cikalleshi'nin attığı golle maçtan 1-0 galip ayrılarak, 22 puana ulaştı ve 4. sıraya yükseldi. Gaziantepspor ise 14 puan ve averajla 13. basamakta kaldı.

Ligin 12. haftasında Beşiktaş, sahasındaki maçta Medicana Sivasspor'u 2-0 yendi. Siyah-beyazlıların golleri 43. dakikada penaltı vuruşundan Gomez ve 90+2. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan geldi. Beşiktaş bu sonuçla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde, 29 puanla ilk sıradaki yerini korudu.

Ligin şampiyon adaylarından Fenerbahçe, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek, 27 puana ulaştı ve lideri takibini sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin gollerini 8. dakikada Hasan Ali Kaldırım, 49. dakikada Nani ve 57. dakikada Van Persie kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golü ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Nakoulma'dan 59. dakikada geldi. Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Kaya, 84. dakikada kırmızı kart gördü.

Galatasaray, sahasındaki maçta Antalyaspor önünde 3 kez öne geçmesine karşın müsabakadan 3-3 eşitlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılıların golleri 9. dakikada Yasin Öztekin, 66. dakikada Podolski ve 90+1. dakikada Selçuk İnan'dan geldi. Antalyaspor ilk golünü 64. dakikada Sezer Badur ile buldu. Kırmızı-beyazlılar 82. dakikada penaltı atışından Eto'o ve 90+3. dakikada Mbilla ile golleri bularak, maçı 3-3 berabere bitirdi

Trabzonspor ise sahasındaki maçta Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti. Bordo-mavililerin tek golünü Mehmet Ekici 90+2. dakikada kaydetti. Karadeniz temsilcisi 2 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Ligin 12. haftasında 24 gol kaydedildi. Dört maçı ev sahibi, 3 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 2 müsabaka da berabere sona erdi.

Gol krallığı yarışında Antalyasporlu Eto'o 10 golle ilk sırada yer aldı. Beşiktaşlı Gomez 9, Akhisar Belediyesporlu Rodallega ve Çaykur Rizesporlu Kweuke sekizer golle sıralandı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler