Sputnik V aşısı olan 20 kişi corona virüse yakalandı

Sputnik V aşısı olan 20 kişi corona virüse yakalandı

Rusya'da Covid-19'a karşı geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde etkinlik oranının yüzde 92 olduğu açıklanan aşının uygulandığı 20 kişi corona virüse yakalandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; bu aşının uygulandığı insanların yeterli bağışıklık geliştirebilmesi için yeterli zaman geçmediği ve bu durumun aşıyla ilişkilendirilemeyeceği belirtilildi.

Sechenov Üniversitesi Tıp ve Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Vadim Tarasov, Rusya'ya da corona virüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısı uygulanan 20 kişinin Covid-19'a yakalandığını açıkladı.

Tarasov, enfekte kişilerin yeterli koruyucu bağışıklık geliştirmek için zamanı olmadığını bu yüzden de bu vakaların aşıya bağlanmasının yanlış olduğunu belirtti.

Tarasov aynı zamanda bu kişilerin çoğunun aşının ikinci bir bileşenini almadıklarını, yani ilk aşı bileşeninin uygulanmasının ardından 42. günde oluşan yeterli bağışıklığı geliştirmediklerini söyledi.

Uzman, "Geçerli bir bağışıklık geliştiren kişiler arasında 42 gün sonra, bugüne kadar belgelenmiş ciddi hastalık vakamız yok" dedi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.