Ruslar geçici olarak tur satışlarını durduruyor

Ruslar geçici olarak tur satışlarını durduruyor

Tass haber ajansının geçtiği habere göre, Rusya'da tur operatörleri yakın zamanda Türkiye'ye tur satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Buna ek olarak Rusya parlamentosundan "Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım” teklifi geldi.

Rusya’nın Türkiye’ye tur satan en büyük tur operatörlerinden biri olan Natalie Tours geçici olarak Türkiye’ye tur satışlarını durdurduğu duyurdu.

Reuters, Rusya’nın Rostourism adlı ajansının da Türkiye’ye tur paketi satışlarını durdurulmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Bu yaz ekonomilerinde yaşanan sorunlar nedeniyle, yurtdışı seyahatlerini azaltan Ruslar, Antalya'ya gelmemiş ve bölge ekonomisinde yaklaşık 5 milyar dolarlık kayıp yaratmışlardı.

2014'TE 4,5 MİLYON RUS TURİST GELDİ

Rusya’dan Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 4.5 milyon turist gelmişti. Rusya’da yaşanan mali sıkıntılar nedeni ile bu sayıda, bu yıl için yüzde 25’lik bir düşüş yaşanması bekleniyordu.

Son olarak Mısır'a giden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, tur operatörleri Mısır yerine Türkiye seçeneğini yeniden sunmaya başlamıştı.

RUS PARLAMENTOSUNDAN ŞOK TEKLİF

Rusya parlamentosundan “Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım” teklifi geldi.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Türkiye-Suriye sınır bölgesinde Rus savaş uçağının vurulması ardından Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılık taşımacılığının durdurulmasını istedi.

Rusya parlamentosundaki bir grup milletvekili adından yayınlanan çağrıda şöyle denildi: “Türkiye, savaş uçağımızı vurarak teröre karşı savaşta hangi cephede yer aldığını net olarak göstermiştir. Türkiye’de IŞİD terör örgütünün faaliyet gösterdiğini göz önünde bulundurarak bu ülke ile tüm yolcu uçak seferlerinin iptal edilmesini istiyoruz”.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler