MHP'de kurultay süreci durdu

MHPde kurultay süreci durdu

MHP'de kurultay süreci durdu.

MHP'de yerel mahkeme kararı ile başlayan olağanüstü kongre süreci, bir başka yerel mahkeme kararı ile durdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP'deki olağanüstü kongre sürecine ilişkin "Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, kayyım heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kararın kesinleşmeden uygulanamayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün i̇şlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve ayrıca Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur" dedi.

Öztürk, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 8 Nisan'da Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesince MHP Büyük Kurultayı'nın tüzük değişikliği gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda 3 kişilik kayyım heyetinin görevlendirildiğini hatırlattı.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı hakkında parti genel merkezince Yargıtay 18. Hukuk Dairesine temyiz başvurusunda bulunulduğunu belirten Öztürk, bu nedenle Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin bahse konu kararının henüz kesinleşmediğinin altını çizdi.

Öztürk, daha önce de genel merkezce yapılan basın açıklamalarıyla vurgulandığı üzere Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının, Türk Medeni Kanunu'nun 75/2'inci maddesi uyarınca verildiğini, HMK 367/2'inci maddesi uyarınca da kesinleşmeden uygulanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

MHP'de genel başkan adaylarından Sinan Oğan, olağanüstü genel kurul kararının mahkeme tarafından durdurulması hakkında açıklama yaptı ve kararı "hukuksuz" olarak nitelendirdi. Oğan, "Üç-dört yerden karar çıkartmanın mantığı yoktur" dedi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.