"Kemik suyu, yaşlanma etkilerini azaltıyor"

Kemik suyu, yaşlanma etkilerini azaltıyor

Yaşın ilerlemesiyle birlikte, kolajen üretiminin azaldığını ve ciltte sarkmaların meydana geldiğini belirten İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, yaşlanma etkilerini azalmak için kemik suyu içilmesini tavsiye etti.

Kolajen kaybının, eklem rahatsızlıklarına ve selülitlere de neden olduğunu aktaran Dr. Kıdır, "25’li yaşlardan sonra vücudumuzda kolajen (vücudumuzdaki dokulara destek sağlayan, doku ya da organların canlı ve esnek kalmasına yardımcı olan bir protein) üretimi yavaşlar. 35’li yaşlardan sonra bu yavaşlama daha da hızlanarak, etkilerini hissettirmeye başlar. Sıkı cilt, kolajen miktarı iyi olan cilt anlamına gelir. Cildimizdeki kolajen miktarı azalmaya başladığında ise cilt elastikiyetini ve sıkılığını kaybeder. Sonuç olarak, yaşımız ilerledikçe cildimizde sarkmalar, kırışıklıklar hatta eklem ağrılarıyla karşılaşmamız da kaçınılmaz hale gelir" dedi.

Dr. Mehtap Kıdır açıklamasına şöyle devam etti:

"Kolajen içerikli besinlerin ve kolajen takviyelerinin düzenli tüketimi ve kolajen içeren nemlendirici ürünlerin kullanımıyla cildin aşırı miktarda kolajen kaybetmesi durdurulabilir.

Örneğin, cildimizin sıkılığını sağlayan kolajen desteğini kemik suyu kaynatarak alabiliriz. Kemikte ve ilikte yoğun olarak bulunan kolajen, kemik suyunda jelatinimsi bir kıvama gelir. Bunu çorbalarda ve yemeklerde kullanarak derinizin ihtiyacı olan kolajeni doğal yollardan sağlayabilirsiniz. Haftada 2 kez uzun süre kaynatılmış kemik suyu ile cildinizi daha sıkı bir hale getirebilirsiniz."

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.