Hollanda'da silahlı saldırı

Hollandada silahlı saldırı

Hollanda, Utrecht kentinden gelen silahlı saldırı haberiyle sarsıldı.

Hollanda'da tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi öldü. Hollanda Utrecht kentinde meydana gelen silahlı saldırının şüphelisi 37 yaşındaki Gökmen Tanış yakalandı. Olayın bir terör saldırısı olup olmadığı ise henüz netleşmedi.

Saldırgan olay yerinden kırmızı bir otomobille kaçtı. Polis çevrede geniş önlemler alarak saldırganın peşine düştü. Kısa bir süre sonra şüphelinin 37 yaşındaki bir Türk olduğu açıklandı.

Yozgat doğumlu şüphelinin Hollanda istihbarat birimlerinde kaydı olduğu ortaya çıktı. Daha önce 2 kez gözaltına alındığı belirtildi.

Sabıka kaydında hırsızlık ve cinsel saldırı suçları da olduğu yönünde haberler var.

Hollanda basını ise saldırının nedeninin namus cinayeti olabileceğini yazdı. Saldırganın abisinin eşini hedef alıp öldürdüğü yönünde iddialar var.

Saldırının ardından ülkede güvenlik önlemleri artırıldı. Parlamento ve başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kraliyet özel birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

Camilerin de aralarında bulunduğu dini mekanlar ve havaalanlarında da güvenlik önlemleri artırıldı.

Saldırının gerçekleştiği Utrecht kentinde de terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. Almanya da Hollanda sınırındaki tedbirleri artırdı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.