Google'dan, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar !

Googledan, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar !

Google tarafından, mobil siteleri daha da kullanıcı dostu bir hale getirecek Hızlandırılmış Mobil Sayfalar atılımı geldi.

En popüler arama motoru hizmet sağlayıcılarından Google, mobil tarafta da Android ile yoluna devam ediyor.

Hemen her fırsatta mobilin önemi vurgulayan Google, bu bağlamda yeni bir adım daha attı. Google’ın yeni projesi “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar”, mobil web sitelerini daha da kullanışlı hale getirmeyi vaat ediyor.

Aslında bu Hızlandırılmış Mobil Sayfalar projesi, Google’ın mobil alana verdiği destek için bir ilk değil. Zira Google, daha önce de mobil arayüzü olmayan siteleri, Google aramalarında daha aşağılarda göstereceğini açıklamıştı.

Böylece web sitelerini, mobil için özelleştirmeye teşvik etmek amaçlanmıştı. Şimdi ise Google, yine bir mobil arayüz atağı ile “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” projesini kullanıma açtı.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre; “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” projesi, mobil sayfaları daha da kullanıcı dostu bir hale getirmeyi amaçlıyor. Bununla beraber birçok pratikliği de beraberinde getiren "Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” projesi, AMP HTML temelini alıyor.

Yine Google tarafından yapılan açıklamalara göre bu proje; mobil animasyonları, pratik sayfa geçişlerini, reklam entegrasyonlarını ve Google aramalarının mobile özelleştirilmiş pratik kullanımlarını kapsıyor. Bununla beraber, uyumlu mobil siteler daha hızlı ve daha az veri tüketimi de sağlayacak.

Şu an için aralarında; Twitter, Pinterest, WordPress ve LinkedIn gibi sitelerinde bulunduğu 30 farklı sitenin “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” projesine katıldığını açıklayan Google, sayının artmasını bekliyor.

Öyle görünüyor ki Google, mobil tarafa, gerek Android kullanımı için gerekse de mobile kayan internet kullanımlarının Adsense desteği için, mobil çalışmalarına hız katmaya devam edecek.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler