Google Daydream VR geliştiricilere açılıyor

Google Daydream VR geliştiricilere açılıyor

Google, yeni nesil sanal gerçeklik çözümü Daydream VR'ı geliştiricilere açmaya hazırlanıyor. Google, kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş bir VR deneyim sunma hedefinde olacak.

Google Daydream VR'ın bir önceki sanal gerçeklik çözümü olan Google Cardboard'dan daha iddialı bir VR deneyimi sunması bekleniyordu.

Google I/O 2016 etkinliğinde duyurulmasının ardından kullanıcıların beklentilerini yükselten cihaz için geri sayım sürüyor.

2016 yılının sonbaharında telefon desteğinde kullanıcılara sunulacağı ifade edilen cihazın, SDK 1.0 Beta sürümü resmen açıklandı.

Cihaz geliştiriciler tarafından indirebilir durumda.

Engadget'ta yer alan habere göre geliştiricilerin Google Daydream VR'a ulaşmaları için Daydream Erişim Programı'na katılmaları gerekecek.

Yetkililer, açıklanan SDK 1.0 Beta sürümünün Google Cardboard API ve daha karmaşık Daydream VR tarafından ulaşılabileceğini belirtiyorlar.

Google, Daydream VR uygulamalarının yerli entegrasyonunu gerçekleştirmek için Unity ile bir işbirliğine gitmişti.

İşbirliğinin, cihaz bünyesindeki tüm ikili dosyaları ve eklentilerin birlikte meydana getirilmesine zemin hazırlayacağı kaydedilmişti.

Google'ın Daydream VR'ı geliştiricilere açıklaması ile birlikte, geliştiriciler uygulamalarındaki son düzenlemeleri cihaz piyasaya sürülmeden önce gerçekleştirebilecekler.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.