Erken seçim 24 Haziran'da

Erken seçim 24 Haziranda

Türkiye 24 Haziran'da erken seçime gidiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti.

30 dakika süren görüşme sonrası Erdoğan açıklama yaptı.

Erdoğan, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçime ilişkin, sürecin hemen başlayacağını söyledi.

Alınan erken seçim kararıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, "Hazırız kazanacağız, 2018 demokrasi yılı olacak" diye konuştu. İttifak çalışmalarının da en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen CHP lideri, seçim bildirgesinin hazırlanması için çalışmaların da başlatılması kararı alındığını bildirdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da, "CHP olarak biz seçime hazırız" dedi. Tezcan, aday olacak isimle ilgili kararın ise hızlı bir şekilde alınacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçime ilişkin, İYİ Parti’nin seçime gireceğini söyledi. “İYİ Parti seçime yönelik en hazırlıklı partidir” ifadelerini kullanan Akşener, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını da duyurdu.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler