Epic Games kendi oyun mağazasını açıyor

Epic Games kendi oyun mağazasını açıyor

Oyun geliştiricilerine gelirlerden %88 gibi yüksek bir pay verecek olan Epic Games mağazası; oyuncuları, geliştiricileri ve içerik üreticilerini birleştiren bir ekosistem yaratmayı hedefliyor.

PC, konsol, mobil, Web ve VR platformlarında sayısız oyunun geliştirilmesine olanak sağlayan Unreal Engine oyun motorunun da sahibi olan Epic Games, geliştiricilere satışlarından %88 oranında pay veren öncü nitelikteki çevrimiçi mağazasını duyurdu.

Kısa süre içerisinde özel olarak seçilmiş bir dizi PC ve Mac oyunuyla birlikte açılacak olan mağaza, 2019 yılı içerisinde ilave oyunlar kabul etmeye ve başka platformları da desteklemeye başlayacak.

Epic Games mağazasının kapıları farklı oyun motorlarıyla geliştirilmiş tüm oyunlara açık olacak. Mağazada yer alacak ilk oyunların arasında Unreal, Unity ve diğer oyun motorlarıyla geliştirilmiş oyunlar bulunuyor.

Unreal Engine ile geliştirilmiş oyunların sahiplerini ise büyük bir fırsat bekliyor. Epic Games, Unreal Engine ile geliştirilen oyunlara özel olarak, oyun motoru lisansı için geliştiricilerin ödemesi gereken telif hakkı payından feragat edecek.

Epic Games mağazasına has, emsalsiz bir özellik ise İçerik Üreticilerini Destekleme programı. Bu program sayesinde geliştiriciler, aralarında Youtube ve Twitch yayıncılarının da olduğu 10.000’den fazla içerik üreticisine ulaşabilecekler. İçerik Üreticilerini Destekleme programı, oyun geliştiricilerine sağladıkları katkılardan dolayı içerik üreticilerini ödüllendirecek.

Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, mağazayla ilgili olarak, “Geliştiriciler olarak uzun zamandır makul fiyatları olan, bizi oyuncularımıza doğrudan ulaştıran bir mağazanın hayalini kuruyorduk. Fortnite’ın başarısı sayesinde imkânlarımızı diğer geliştiricilerle paylaşarak bu mağaza hayalini gerçekleştirebileceğiz.” dedi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler