California'daki orman yangını kontrol edilemiyor

Californiadaki orman yangını kontrol edilemiyor

ABD’nin California eyaletinin güneyinde geçen hafta ormanlık alanda çıkan ve yaklaşık 930 kilometrekarelik alanda etkili olan yangın hâlâ kontrol altına alınamadı.

Los Angeles Times'ın haberine göre yetkililer, 6 ayrı yerden çıkan yangının toplamda yaklaşık 930 kilometre karelik alanı etkisi altına aldığını, bunun "modern California tarihinin en büyük beşinci orman yangını" olduğunu belirtti.

Yetkililer, 5 bin bölge sakini için yeni tahliye talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Bu arada, şehirdeki okulların çoğunda eğitime ara verilirken yaklaşık 85 bin kişinin elektrikten yoksun kaldığı kaydedildi.

Yetkililer, geçici süre hizmet veremeyen Santa Barbara Hayvanat Bahçesi'ndeki 500 hayvanın barınaklarına kapatıldığını açıkladı.

ABD'nin California Eyaleti Valisi Jerry Brown, eyalette süregelen kuraklığa ve küresel ısınma etkilerine bağlı olarak çıkan orman yangınlarının artık bölgenin "yeni normali" olduğu uyarısında bulunmuştu.

İtfaiye ekiplerinin yangınları büyük ölçüde kontrol aldığını dile getiren Vali Brown, ancak nem oranının hala düşük olması ve kuvvetli rüzgarlar varlığı nedeniyle yayılma tehlikesinin hala bulunduğunu belirtmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.