Binali Yıldırım: Gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasi

Binali Yıldırım: Gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 10. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye'de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde buluştu. Döviz kurundaki dalgalanmalarla ilgili konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasi" dedi. Yıldırım, konuyla ilgili eleştirdiği ABD yönetimine "Halen çözüm fırsatı olduğunu düşünüyoruz" çağrısı da yaptı.

Büyükelçilere hitaben bir konuşma yapan Yıldırım'ın gündeminde ekonomik gelişmeler vardı.

ABD yönetimine tepki gösteren Yıldırım, "Amerikan yönetimi birtakım sözlerle, söylemlerle, yaptırımlarla Başkanın sorumsuz tweetleriyle istediğini yaptırmaya çalışmak yerine, yasalarımıza saygı çerçevesinde çözüm aramalıdır" dedi.

Yıldırım, "Halen çözüm fırsatı olduğunu, çözüm için konuya suhuletle yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda ilk adımı atması ve tutarlı bir noktaya gelmesi gereken ise Amerikan yönetimidir" diye konuştu.

Meclis Başkanı Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Uluslararası camiayı harekete geçirmek ülkeleri ve kamuoylarını daha iyi bilinçlendirmek değerli büyükelçilerimizin en önemli görevidir. Türkiye bu krizden başarıyla çıkacaktır. Döviz kurundaki dalgalanmalar Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle izah edilemiyor. Bu gelişmelerin temeli ekonomik değil, siyasidir.

Gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içerisinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum. Türkiye siyasi hesaplarla yapılan ekonomik dayatmalara kapalıdır. Dost, hasım herkes bunu böyle bilmelidir."

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler