Bayrak indirme davasında hapis cezası

Bayrak indirme davasında hapis cezası

Diyarbakır'da askeri birliğe girerek tırmandığı direkte bulunan Türk bayrağını gönderden indiren Ömer Mutlu, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen yıl 7 Haziran günü PKK'nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında öldürülen Ramazan Baran'ın cenaze töreninde Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrağı gönderden indiren Ömer Mutlu'nun yargılanmasına Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, 'Askeri yasak bölgelere girmek', 'toplantı ve yürüyüşlere silahlı ve benzeri aletlerle katılmak', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılamak' suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Ömer Mutlu ve avukatı katıldı.

Mahkeme, sanık Ömer Mutlu'yu 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ne olmuştu ?

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran günü bölücü terör örgütünün yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir öldü. Ramazan Baran'ın cenazesi, 8 Haziran günü büyük bir gösteriye dönüşen cenaze töreniyle Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılanlar, adı daha sonra Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı olarak değiştirilen 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nı taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de tali nizamiyesinde bayrak direğine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirmişti.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.