Aselsan Türkiye Şampiyonu

Aselsan Türkiye Şampiyonu

CBL Ankara’da sezonu şampiyon olarak tamamlayan Aselsan Bodrum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da altın madalyaya uzandı.

Bodrum'da gerçekleştirilen Kurumlararası Basketbol Ligleri Türkiye Şampiyonası'nda CBL Ankara, 2 kupa ile Başkent’e döndü. Bursa, Ankara, İstanbul illerinden toplam 8 takımın mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası'nda Aselsan, kürsünün ilk basamağında yer alırken; Havelsan ise üçüncü oldu.

Şampiyonanın ilk iki gününde çeyrek finalde İstanbul Tabip Odası’nı 81-62, yarı finalde de Martur Fompak takımını 64-74 yenen Aselsan final maçında rakibi Ekol Lojistik’i üstün bir oyunun sonunda 97-71 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Final maçının “En Değerli Oyuncusu” ödülünü ise Aselsan takımında forma giyen ve 25 sayı-10 ribaund-6 asistlik performansı ile galibiyette büyük rol oynayan Alper Toper aldı. Üçüncülük mücadelesinde Martur Fompak’ı 70-83 yenen bir diğer Ankara temsilcisi Havelsan ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde şampiyonluğa ulaşan Aselsan takımına kupa ve madalyalarını CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu, CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay ve BCBL Ligi Kurucusu Mesut Gökçe birlikte verdi. İkinci olan Ekojistik takımı madalya ve kupasını CBL İstanbul Kurucusu Emre Atalay’ın elinden alırken, üçüncü olan Havelsan takımına ise kupa ve madalyalarını CBL Ankara Kurucusu Ersin Eroğlu verdi. Final maçının “En Değerli Oyuncusu” seçilen Aselsan takımının oyuncusu Alper Toper’e ödülünü ise BCBL Ligi Kurucusu Mesut Gökçe verdi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.