Ankara festivalle renkleniyor

Ankara festivalle renkleniyor

Ankara Bilkent Sanat Festivali ile renklenecek.

Bilkent Sanat Festivali 28 Nisan- 6 Mayıs tarihlerinde yerli ve yabancı onlarca sanatçının katılımıyla sanatı Başkent'e taşıyacak. Bilkent Center'ın ev sahipliği yapacağı festival kapsamında, resimden müziğe dans gösterilerinden ünlü isimlerin söyleşisine kadar birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Bilkent Center'da düzenlenecek festivalde 40'ı aşkın Türk sanatçının yanı sıra aralarında Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Umman ve Kuveyt gibi ülkelerin önde gelen sanatçıları yer alacak.

Tam bir sanat şöleni halinde gerçekleşecek festival hakkında bilgi veren Küratör ve Festival Başkanı Rahmi Çöğendez, "Bilkent Sanat Festivali'nde bambaşka bir dünya yaratmak istiyoruz. Ankara'nın dolayısıyla Türkiye'nin böyle sanat etkinliklerine ihtiyacı var" dedi.

Bu yıl 2. kez düzenlenecek festival öncesinde bilgi veren Festival Başkanı Rahmi Çöğendez, "Bilkent Sanat Festivali'nde bambaşka bir dünya yaratmak istiyoruz. Politikadan, siyasetten, günlük sıkıntılardan uzak, pozitif bir atmosfer. Gri Ankara'yı sanatla yeşillendirmeyi amaçlıyoruz. Ankara'nın dolayısıyla Türkiye'nin böyle sanat etkinliklerine ihtiyacı var" dedi. Festival düzenleme fikrinin yurtdışındaki bir sanat gezisinde oluştuğunu ifade eden Çöğendez, "Türkiye'de sanatın hak ettiği değeri görmesi, sanatın ve sanatçının sevilmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu alanda yenilikler yapmak ve sanatı daha ön plana çıkarmak amacıyla Ankara'ya değer katacak bir festival düzenlemek istedik. Bilkent Center yönetimiyle iş birliği içinde festivalin birincisini geçen yıl yaptık. İnanılmaz keyifli ve sanat anlamında verimli bir festival olmuştu" dedi.

9 gün dolu dolu sürecek festivalde birçok sanat şovu da yapılacak.

Festival kapsamında 2015 Ukrayna güzeli resim yapacak, Dans Et Akademisi'nin 50 öğrencisinin dünyaca ünlü ressam Van Gogh'u ve hayatını canlandıracağı dans şovu sunulacak. 3 sanatçı 8 gün boyunca canlı performans eşliğinde büyük heykeller yapacak. Müziğin bir an olsun durmayacağı festivalde her yer sanat kokacak. Festivalde ayrıca saygın akademik kariyeri olan isimler tarafından seminerler düzenlenecek. Katılımcılara ise sertifika verilecek.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler