Android 4.0 için Drive desteği kesildi

Android 4.0 için Drive desteği kesildi

Android için Google Drive yeni özellikler ile güncelledi. Bu güncelleme Android 4.0 kullananlar için son Drive desteği anlamına geliyor.

Google, kendi mobil işletim sistemi olan Android'e verdiği desteği kademeli olarak geri çekmeye başladı. Bunun ilk adımı ise Google Drive ile atıldı. Geçtiğimiz gün güncellenen Google Drive uygulaması, yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıktı. Ancak bu yenilikler Android 4.0 Ice Cream Sandwich kullananlar için son güncelleme olma sıfatını taşıyor.

2011 yılında çıkışını gerçekleştiren Android 4.0 ICS üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, eski orta segment telefonların çoğunda hala kullanılıyor.

Google'ın önümüzdeki günlerde diğer uygulamalarından da Android 4.0 ICS desteğini kesmesi bekleniyor. Ancak bunun için henüz resmi bir açıklama yok.

Google Drive güncellemesi ile gelen yenilikler

-Uygulamanın içinden kolayca daha kapsamlı bir depolama alanı planına geçme

-Sık kullandığınız dosyalara ana ekran kısayolları ekleme

-Yorum bildirimleri alma

-Performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri

Bu, Ice Cream Sandwich (Android 4.0) kullanan tüm cihazlarda Android için Drive'ın son desteklenen sürümü. Ice Cream Sandwich (ICS) kullanıcıları Android'de başka Drive güncellemesi almayacak.

iOS cephesinde de durum aynı !

Bu durum Apple'da da aynı. Apple'ın App Store'da yer alan uygulamalarında minimum iOS 8.4 ve üzeri işletim sistemi isteniyor. Hatta çoğu Apple uygulamasında ise iOS 9 ve üzeri sistem gereksinimi talep ediliyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.