ABD Başkanı Donald Trump'tan S-400 gerilimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trumptan S-400 gerilimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile yaşanan S-400 gerilimiyle ilgili açıklama yaptı. Trump, "durumun çok karmaşık olduğunu” belirtti ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürdüklerine vurgu yaptı. ABD Başkanı Trump, olan bitenden bir kez daha Obama yönetimini sorumlu tuttu.

Trump, "Türkiye ile görüşüyoruz. Çok iyi ilişkilerimiz var. Doğrusunu söylemek gerekirse çok karmaşık bir durum. Obama yönetimi onlara Patriot füzeleri satmadı. Patriot füzelerine savunma amaçlı ihtiyaç duyuyorlardı. Hiçbir koşulda satmadılar. Türkiye almak için çok çaba sarfetti ama satmadılar" dedi.

ABD Başkanı şu ifadeleri kullandı: "Rusya'dan bizimki kadar iyi olmayan füze sistemi alacaklarını farkettiklerinde Türkiye'ye tamam size Patriot yollayacağız demeye başladılar. Size Patriot yollayacağız dediler ama o sırada Türkiye zaten Rusya ile anlaşma imzalamış ve çok para ödemişti. Çünkü aptalca bir şekilde buradan füze sistemi almalarına izin verilmemişti. Türkiye bir NATO üyesi. Türkiye aynı zamanda 100'den fazla F35 uçağı sipariş etti. Ve daha fazlasını sipariş etmeyi planlıyorlar. Ama Rus yapımı füze sistemleri olduğu için 100'ün üzerinde uçak almalarına izin verilmeyeceği söyleniyor."

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin S-400 edinmesine yönelik, "Nasıl bir yaptırım uygulanacağı konusunda henüz bir değerlendirmemiz yok ve önceden de belirtemiyoruz" dedi.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.