3048 metre yükseklikte James Bond müzesi

3048 metre yükseklikte James Bond müzesi

James Bond serisinin 24'üncü filmi Spectre’nin bir kısmının çekildiği Avusturya’nın ünlü kayak merkezi Sölden’de filme adanmış multimedya müzesi kuruldu.

500 kişilik film ekibi 15 gün boyunca Sölden’de çekim yaptı. Spectre’nin senaryosu büyük bir gizlilikle saklanıyordu. 007 filmleri için tam bir klasik. Yine de arada sırada devasa büyüklükteki film setinde fotoğraf çekimleri yapıldı.

3048 metre yükseklikteki Gaislachkogl’da sadece teleferik istasyonu değil aynı zamanda bir multimedya müzesi de bulunuyor. Bin 300 metre karelik alana kurulan iki katlı müze için dağda delik açıldı. Müzenin sadece küçük bir kısmı dışarıdan görülüyor.

Müzenin girişi Spectre filminde özel bir klinik olarak kullanılmış, cam ve çelikten yapılma lüks restoran Ice-Q’nun hemen yanında bulunuyor.

Müzenin girişi ziyaretçileri bir silahın namlusuna yönlendiriyor. O esnada hoparlörlerden Spectre filminin kötü karakteri Christoph Waltz’ın sesi duyuluyor. Müzede bulunan 9 odanın içinde sadece “Spectre” filminden değil diğer Bond filmlerinden de sahneler görmek mümkün. Etkileyici sıradağların arasındaki sergide, interaktif elementler, resimler ve dramatik sesler ziyaretçilere eşlik ediyor. Ve elbette James Bond’un meşhur film müziği.

Spectre’nin çekimleri esnasında bozulan bir araç müzenin dışındaki kayalıkları süslüyor. Bu araba Bond’un helikopteri ile kötü adamların konvoyunu takip ettiği bir sahnede kullanıldı.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler

  • Sonuç Bulunamadı.