10 ülkeden Yemen'e operasyon !

10 ülkeden Yemene operasyon !

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkeleri, Yemen’de Şii Husiler'in ilerleyişini durdurmak için askeri operasyon başlattı. Operasyona 10 ülke katılıyor.

Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğünde 10 Arap ülkesinin katılımıyla düzenlenen hava operasyonunda Husi Ensarullah Hareketine ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı askeri üslere ''gece baskını'' düzenlendi.

Operasyonda isabet alan bazı sivil yerleşim yerlerinde 25 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suudi Arabistan, Yemen sınırına 150 bin asker yığınağı yaparken, Yemen operasyonuna 150 savaş uçağıyla katılıyor. Körfez ülkeleri dışında Ürdün, Fas, Mısır, Pakistan ve Sudan da Yemen'de kara operasyonlarına katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

ABD de operasyona lojistik yardım ve istihbarat desteği yaptığını duyurdu.

ABD, Başkan Barack Obama’nın emri doğrultusunda Yemen’e askeri operasyon düzenleyen ülkelere lojistik yardım ve istihbarat desteğinin sağlandığını duyurdu.

Beyaz Saray, Suudi Arabistan ile KİK üyelerinin Yemen’e yönelik düzenlediği askeri operasyon konusunda yazılı açıklama yaptı. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan imzasıyla yapılan açıklamada, ABD yönetimin Husilerin seçilmiş hükümete yönelik askeri eylemlerini sert bir şekilde kınadığı bildirildi.

Husileri desteklediği iddia edilen İran ise, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e düzenlenen hava operasyonunu kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin Yemen'e yaptıkları askeri operasyon kınandı.

Tahran askeri operasyonun derhal durdurulması gerektiğini de duyurdu. İran, Şii Husilere maddi yardım ve askeri eğitim iddialarını reddediyor.

Yorumlar

Bu etkinlik için henüz yorum yapılmamıştır. Yukarıdaki bölümü kullanarak ilk yorum yapan siz olabilirsiniz.

Son Haberler